Comunicat famílies final de curs 2019-2020

Benvolgudes famílies,

Arran de la pandèmia per Covid-19 i després d’una rigorosa revisió en matèria de normativa per part de l’equip de suport de l’AEG Reina Constança de Mallorca, ens veiem amb l’obligació de comunicar-vos oficialment la finalització del present curs 2019-20 i la suspensió definitiva dels campaments d’estiu. En les darreres setmanes, i sempre atenent al context i normativa decretada per part del Govern central i autonòmic, s’han dut a terme diferents reunions entre el Moviment Escolta i Guiatge de Mallorca (MEGM), la Direcció Insular de Participació i Joventut del Consell Insular de Mallorca, així com amb altres organismes i/o associacions, per conèixer la viabilitat i pla estratègic del lleure educatiu, i en especial al que fa referència als campaments i colònies d’estiu. Així doncs no va ser fins al 28 de maig de 2020 quan va ser publicat, per part de la Conselleria d’Afers Socials i Esport i consensuat amb el Consells Insulars, el marc normatiu “Estratègies d’adequació de les activitats del lleure educatiu i instal·lacions juvenils per a l’estiu 2020”. Després de la seva anàlisi, us exposam els principals motius pels quals l’Agrupament ha pres aquestes dues decisions abans esmentades:

  • Impossibilitat de garantir de forma òptima el compliment de la normativa higiènica-sanitària decretada, principalment en relació als serveis de neteja i desinfecció i servei de cuina, entre d’altres. A més, no es disposa dels recursos logístics per fer-hi front.
  • El fet de mantenir la distància de seguretat recomanada, així com l’ús de materials de protecció fan que es perdi l’essència dels campaments d’estiu, que es basen principalment en la convivència, relació interpersonal i sentiment de grup. Si bé disposam d’eines i recursos, entenem que el contacte físic és part fonamental de l’educació i no és només una transmissió de coneixements o realització d’activitats.
  • La incertesa i sentiment de responsabilitat de l’equip responsable que es produeixi un contagi durant el campament. A més del risc de noves onades en les dates previstes i que ens portin a una cancel·lació forçosa.
  • Creiem que l’esperit altruista i solidari exercit pel voluntariat que desenvolupen els nostres caps no mereix carregar-se amb aquest grau de responsabilitat i ni amb l’excés de tasques inherents al compliment de la normativa, vist que no ens podem permetre en cap cas la contractació d’empreses externes de serveis de neteja i cuina.

Un cop esmentats els principals motius, ens veiem, més que mai, amb el compromís d’oferir als nostres infants i joves així com a les seves famílies, una alternativa el més viable, responsable i segura al campament d’estiu, i sempre seguint la normativa marcada al respecte.

Estem planificant una sèrie d’activitats a realitzar al cau o altre lloc a determinar (previsiblement a Ciutat), en la setmana del 3 al 8 d’agost, en horari reduït de tarda. Aquestes activitats ens serviran, alhora, per marcar el camí de retorn per al pròxim curs 2020-2021. Us agrairíem que abans del 15 de juliol informeu als caps (via correu i/o whatsapp) si estau en condicions de participar-hi i així poder establir les mesures adients.

Per altra banda, un cop disposem de les devolucions íntegres de les reserves realitzades a les diferents instal·lacions on es preveia la realització dels campaments d’estiu, es durà a terme la devolució de l’import de la reserva efectuat per transferència bancària al compte assignat.

Per una altra banda, us demanem disculpes per les molèsties que us puguem haver ocasionat. Per tots nosaltres aquesta cancel·lació ens deixa una ferideta oberta que cicatritzarà amb els campaments d’estiu de 2021. No obstant això, tornarem amb més força i il·lusió que mai per a planificar el proper curs 2020-21.

En cas de necessitar qualsevol aclariment i/o dubte podeu contactar al correu o amb la fulla de contacte i us respondrem el més aviat possible.

Gràcies per la vostra atenció, Atentament

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *