El seu missatge

“Doneu sempre gràcies a Déu. Cada vegada que teniu un goig, que guanyeu un joc o que reeixiu a fer bé una cosa, doneu-li gràcies, encara que només sigui amb una o dues paraules com teu després de menjar. I també és bo de pregar pels altres…

“Arreu on van els escoltes estimen els boscos, les muntanyes i les prades, i els plau de conèixer els animals que els habiten i les meravelles de les flors i les plantes.

“Sigueu sempre servicials i generosos, i agraïts qualsevol favor que us facin, i tingueu Cura de demostrar-ho. Us recordo que un present que us facin no és vostre fins que no hàgiu donat les gràcies a qui us l’hagi fet”

“L’acampada és una part molt agradable de la vida escolta. Vivint a l’aire lliure del bon Déu, enmig dels turons i d’arbres, entre ocells i bestioles, en el mar i pels rius, és a dir, vivint en plena naturalesa, tenint la vostra pròpia tenda, cuinant i coneixent món, assolireu una salut i una felicitat que les parets i el fum de les ciutats mai no us proporcionaran”

“Fer caminades i descobrir nous indrets és sempre una gran aventura. Us enfortirà i endurirà de tal manera que tant us serà que faci vent com que plogui, que faci calor o fred. Ho acceptareu tot tal com vingui, amb aquella confiança que us permet d’afrontar qualsevol dificultat amb un somriure als llavis, convençuts que a la darreria vencereu”.

“Heu de saber parar una tenda o construir un aixopluc, preparar i fer un foc, cuinar i menjar; heu de saber lligar troncs per a fer un pont o una barcassa, trobar el camí, en la foscor igual que de dia, en un país desconegut, i moltes altres coses”.

“Molt poca gent aprèn aquestes coses vivint en llocs civilitzats, perquè té cases confortables i llits tous per a dormir, Té sempre el menjar a punt, i quan no sap el camí, només cal demanar-ho al guàrdia de la cantonada”

“Mentre viviu en aquest món, esforceu-vos a fer quelcom que resti quan vosaltres ja no hi sereu.  Esta bé de ser bo, però encara és millor de fer el bé”.

“Feu la vostra “Bona Obra” diària. Feu-la no només amb els vostres amics, sinó també amb els desconeguts.