L’Agrupament Reina Constança de Mallorca es va fundar l’any 1958 a mans de Maria Ferret amb l’ajut de la Garba Roja (Catalunya). L’agrupament Reina Constança fou el primer agrupament de Guiatge illenc, és a dir únicament d’al·lotes. Val dir que l’escoltisme a Mallorca s’havia iniciat amb l’Agrupament Ramon Llull a mans d’Eladi Homs l’any 1956.  

 L’any 1996 l’agrupament es va reobrir a la parròquia de Sta. Catalina Thomàs per iniciativa de l’AEG Ramón Llull. Aquest començà amb l’unitat de Llops/Daines i poc a poc es va anar consolidant i s’obriren la resta d’unitats. En la actualitat ens trobam amb un agrupament madur i amb una experiència important, en evolució, però cap a la formació de nous vertaders escoltes.

El nostre projecte educatiu es basa en la realització de la persona a través del treball en grup realitzant amb el màxim d’activitats en contacte amb la natura. Per a dur a terme aquest projecte, l’Agrupament Reina Constança, basa les seves activitats en els tres eixos proclamats per l’Escoltisme: FE, PAÍS, EDUCACIÓ.

Per poder dur a terme aquest projecte educatiu l’agrupament es divideix en branques

Nom de la Branca

Tram de edat

Color identificatiu

Ferrerets

de 6 a 8 anys

Taronja

Llops/Daines

de 8 a 11 anys

Groc

Ràngers/Esplets

de 11 a 14 anys

Blau

Pioners/Caravel·les

de 14 a 17 anys

Vermell

Rutes/Guies

a partir de 17 anys

Verd

Equip d’Agrupament

 

Caqui

Cada branca està dirigida per un grup de persones, que anomenem caps. Ells tenen la tasca de dur a terme el projecte educatiu corresponent a cada branca.
El equip de caps està recolzat per l’equip d’Agrupament, que vetlla per el correcte desenvolupament de les activitats de tot l’agrupament, i a demés es dedica a les tasques administratives de l’Agrupament. Com a màxim responsable de tot l’agrupament es troba el cap d’agrupament.

Com agrupament estem federats amb el Moviment Escolta i Guiatge de Mallorca que a la seva vegada depèn del bisbe de Mallorca i ens distingim de la resta d’agrupaments per el colors verd i blanc del nostre fulard.