AGRUPAMENTESCOLTA I GUIATGE
REINA CONSTANÇA DE MALLORCA

Qui som?

L’agrupament escolta i guiatge Reina Constança de Mallorca és una associació sense ànim de lucre fundat l’any 1958 i que pertany al Moviment Escolta i Guiatge de Mallorca (MEiGM), membre de la gran familia nacional i internacional del Moviment Scout Catòlic (MSC).

L’agrupament el forma un grup de voluntaris que educa a infants i joves durant el temps de lleure seguint el mètode del moviment scout. Algunes de les prioritats és fomentar una progressiva autonomía en els infants així com seguir la llei escolta a l’hora d’educar en uns valors universals. 

El nostre agrupament s’identifica per els colors del foulard; el verd i el blanc. El foulard és el simbol que representa el compromís que es pren en un moment determinat de seguir el camí de l’escoltisme.

Què feim?

L’agrupament es reuneix els dissabtes horabaixa durant el curs escolar. Es combinen activitats als locals amb excursions, acampades, així com altres activitats extraordinàries, per respondre als tres eixos que fonamenten l’escoltisme: FE, EDUCCACIÓ i PAÍS. 

Per treballar millor, ens organitzam en diferentes unitats en funció de l’edat dels participants. A més, de forma conjunta, totes les unitats celebram.
  • Acampada de Passes (inici de curs)
  • Nadal Escolta
  • Carnestoltes
  • Sant Jordí (el nostre patró)
  • Cloenda del curs
Una vegada acabat el curs escolar, durant l’estiu es realitza el campament d’estiu durant diversos dies. 


Llops i Daines

8 a 11 anys


Ferrerets

6 a 8 anys


Ràngers i Esplet

11 a 13 anys


Pioners i Caravel·les

13 a 16 anys


Rutes i Guies

17 a 21 anys


Equip de suport

A partir de 21 anys

L'equip de monitors

L’equip de monitors de l’AEG Reina Constança som voluntàries a partir de 18 anys que dedicam el temps lleure per realitzar la multitud d’activitats, excursions i acampades. 

Una part de nosaltres som escoltes des de la infantesa i/o adolescència, mentre que altres som monitors nous que aprenen el significat del món de l’escoltisme. Tots junts treballam des de la devoció i no pas de l’obligació amb un objectiu comú: educar als infants.  

GUILLEM

ESTEFI

CLAUDIA

MAGDALENA

JUAN

ANDREA

LLÚCIA

ARI

RAQUEL

L'equip de suport

L’equip de suport està format per adults voluntàris i pares/mares de l’agrupament. Aquest equip s’encarrega de totes les tasques necessàries per dur endavant l’agrupament (formació dels caps, gestions burocràtiques/administratives, suport a les unitats, relacions amb el MEGM,…). 

L’equip s’organitza mitjançant el repartiment de tasques, a més, juntament amb l’equip de monitors formen el kraal.  

MARIA DE LLUC

Cap d'agrupament de l'AEG Reina Constança.

AURORA

Responsable de material de l'AEG Reina Constança

JOAN SALLERAS

Tresorer de l'AEG Reina Constança

PENELOPE

Secretaria de l'AEG Reina Constança

IRENE

Secretaria de l'AEG Reina Constança

Un agrupament no pot ser el fruit de l’esforç de diferents persones aïllades, tot el contrari, necessita d’un equip que sigui el motor de les diverses tasques. La coherència necessària del projecte educatiu exigeix que les diferents iniciatives siguin assumides per un equip i portades cap endavant solidàriament.
 
Tradicionalment es dóna el nom de Consell d’Agrupament a la reunió periódica del Kraal, això és: el cap d’agrupament, com a màxim responsable, el consiliari, els caps de les unitats i l’equip d’agrupament i responsables dels diferents serveis auxiliars, per tractar i treballar de forma conjunta sobre les qüestions següents:
  • Crear i revisar el projecte educatiu adequat
  • Estudiar la possibilitat d’accions conjuntes per a tot l’Agrupament
  • Promoure l’esforç comú perquè els pares dels escoltes i guies puguin entendre i col·laborar en la tasca que es fa a l’Agrupament
  • Estudiar i plantejar quines són les exigències de la pedagogia i la vivència de la fe a cada unitat
  • Fer la previsió de relleu o canvi de caps.

A Reina Constança les decisions es prenen per majoria, contant que cada membre del consell és un vot, i només tenen dret a vot els presents. També dona llibertat al Clan a assistir als mateixos i als Rutes, que tenen dret a veu, però no a vot.